Return to News and announcements

UNG LITAUISK DESIGNER VINDER DFDS’ 150 ÅRS JUBILÆUMS PLAKAT-KONKURRENCE

6 December, 2016 Copenhagen
En international jury af designeksperter har netop valgt Živilė Čepulytės plakatdesign som det bedste ud af 400 indsendte fra hele Europa. Som vinder modtager hun 3.500 Euro, og plakaten vil blive brugt på skibe, i terminaler og på kontorer i hele DFDS net-værket.

​DFDS blev grundlagt den 11. december 1866. Gennem 150 år har DFDS' færger, lastbiler, service og rejsedestinationer været genstande for plakatkunst, der er blevet en del af vores fælles kulturarv og et vidnesbyrd om de herskende stilarter i de perioder, de blev skabt.

"For at hædre vores lange historie, besluttede vi at genoplive plakaten som kunstart ved at lancere en international konkurrence om at designe en DFDS jubilæumsplakat. Og vi er meget beærede og taknemmelige over at have modtaget 400 smukke, kreative og innovative forslag fra hele Europa," siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS.

En jury, som består af internationalt anerkendte designeksperter og medlemmer af Alliance Graphique Internationale, Finn Nygaard (Danmark), Kari Piipo (Finland) og Uwe Loesch (Tyskland), har i samråd med Niels Smedegaard nu udpeget en vinder. 

Det vindende design – DFDS' 150 års jubilæumsplakat – er designet af Živilė Čepulytė fra Vilnius i Litauen. Hun er 21 år og studerer Design på Vilnius Kunstakademi.

Juryen udtaler: "Enkel, og simpelthen den bedste. Kompositionen er god, den giver en optimistisk følelse og er samtidig et link til fremtiden. Man får indtrykket af, at virksomheden vil fortsætte i yderligere 150 år. Den er legende, spontan – men alligevel har den en historie. Den er smuk, men ikke alt for seriøs. Derudover pirrer den fantasien, så man finder flere detaljer jo længere ned i lagene, man graver. Den giver følelsen af, at man kan fortsætte med at finde nye ting."

Udover anerkendelsen har Živilė Čepulytė vundet 3.500 Euro. "Jeg lykønsker hende for at vinde designet, som vil blive brugt på skibe, i terminaler og på kontorer i hele DFDS' netværk og blive udstillet i forbindelse med events og marketingaktiviteter," siger Niels Smedegaard.

Se en video af vinderen, som i sidste uge blev overrasket med præmien og de gode nyheder i Litauen her.

De 20 finalistplakater bliver i øjeblikket udstillet i terminalen i København. Herefter vil de blive udstillet i Frankrig og sidenhen Holland. De kan også ses her.

Press Contact

Vice President, Communications
Gert Jakobsen

Tel: + 45 33 42 32 97
Mob: + 45 24 40 00 43

E-mail: gert.jakobsen@dfds.com

close