Passenger ferries
Mini Cruises
Experience
Customer Services

DFDS ja Confido Meditsiinikeskus avasid Paldiski Põhjasadamas koroonaviiruse testimispunkti

Seoses Rootsi nõudega esitada mitte rohkem kui 48 tundi enne riiki sisenemist tehtud negatiivne PCR või antigeeni test, avas laevafirma DFDS koostöös Confido Meditsiinikeskusega alates 16. veebruarist Paldiski Põhjasadamas koroonaviiruse antigeeni kiirtestimise punkti.

„Tahame hoida reisimise meie klientidele ka tänases olukorras võimalikult sujuva ning anname neile võimaluse koroonaviiruse kiirtest teha mugavalt Paldiski Põhjasadamas enne laeva väljumist Kapellskäri. Testimine võtab aega 15-30 minutit ja sertifikaat väljastatakse inglise keeles inimese e-mailile. Testimispunkt on sealjuures avatud kõigile soovijatele – nii ümberkaudsetele elanikele kui ka teistele reisijatele,“ selgitas DFDSi Eesti-Rootsi liini direktor Peeter Ojasaar.

Teste saab esialgu teha igal õhtul kell 18-21 ehk kuni tund aega enne DFDSi õhtuse laeva väljumist kell 22. Reisijate huvi korral kaalutakse testimispunkti avamist ka hommikuse (kell 10) väljumise eel. Testimise aja saab ette broneerida aadressil www.confido.ee/covidtest. Test koos sertifikaadiga maksab 40 eurot. „PCR-testid on endiselt koroonaviiruse määramisel kuldstandardiks, kuid nende puuduseks on pikk tulemuse ootamise aeg, mistõttu ei saa testi teha vahetult enne reisimist. Täna aktsepteerib üha enam riike PCR-testi asemel ka koroonaviiruse antigeeni määramise testi, mille eelis on kiirus. See võimaldab vahetult enne reisi kindlaks teha, kas inimesel on suure tõenäosusega koroonaviiruse nakkus või mitte,“ ütles Confido testimispunktide koordinaator Liis Ader. Antigeeni test ei ole mõeldud inimestele, kellel on põhjust kahtlustada ägedat COVID-19 haigust (mh sümptomaatilised või lähikontaktsed inimesed). Testimisel tuleb kanda kaitsemaski.

Alates 06.02.2021 on kõikidel (alates 18. a) riiki sisenejatel (k.a transiidi puhul) kohustuslik esitada tõend mitte rohkem kui 48h enne riiki sisenemist tehtud negatiivse PCR-testi, antigeeni või LAMP-testi kohta. Rootsi võib muuta riiki sisenemise ja seal viibimise tingimusi. DFDS on Euroopa meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib rohkem kui 50 laevaga 35 liinil nii Lääne-, Põhja- ja Vahemerel kui ka Inglise kanalis. DFDS-i Eesti filiaal kuulub DFDS kontserni ning teenindab igapäevaselt Paldiski-Kapellskäri liini.

Europes`s Leading Ferry Operator - WTA Nominee 2021

EUROPE’S LEADING FERRY OPERATOR 2021

We’ve been nominated as Europe’s Leading Ferry Operator at the prestigious World Travel Awards for the tenth year in a row! We’d love to win but we need your help – please support us with your vote! Voting closes on 1st of September. Thank you for your support.

We’ve also been nominated for World’s Leading Ferry Website 2021 which you can vote for here.

Vote for us
Freight shippingLogistics solutionsAbout us